*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot å slå sammen Bergen og Stavanger

Foto: Skjalg Ekeland (Bergensavisen)

Førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen går imot å slå sammen Hordaland og Rogaland politikammer til et stort politidistrikt på Vestlandet.

02.07.14 10:34

(Bergensavisen) Det går frem i høringsrunden til den såkalte politianalysen hvor det er foreslått å redusere landets 27 politidistrikt til seks store politidistrikter.

Ifølge Stolt-Nielsen vil en felles politiadministrasjon i Norges to nest største byer ikke gi forventede stordriftsfordeler, og han peker på geografien.

Trenger egne strategier
– Det ligger som kjent to broløse fjorder mellom disse byene og en egen by med egne utfordringer i midten (Haugesund), skriver Stolt-Nielsen i høringsuttalelsen.

Han mener at storbyer som Bergen og Stavanger trenger egne analyser og strategier for å bekjempe kriminalitet

– En politimester på storvestlandet vil i realiteten bli et nytt ledelsesnivå. Det vil stadig være behov for tunge lokale organisasjoner både i Bergen og Stavanger, fastslår førstestatsadvokaten.

Han ser at det kan være mulig å trekke Haugaland enten mot Bergen eller Stavanger, skjønt geografien også her lager store utfordringer.

Mange små lensmannskontor
I politianalysen blir det gitt uttrykk for at de mange små lensmannskontor og tjenestesteder hindrer politiet effektivt å løse sine kjerneoppgaver.

– En ser ikke problemet med små ineffektive driftsenheter løst ved å slå sammen så store enheter som Rogaland, Haugaland og Hordaland til ett politidistrikt, sier Eirik Stolt-Nielsen.

Tidligere har også riksadvokaten stilt seg kritisk til den foreslåtte inndelingen av politi-Norge.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch mener politianalysen gir løsninger uten at det veies et eneste argument for og mot.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag