RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot falsk Microsoft-ansatt

Sist oppdatert:
Politiet har den siste tiden fått flere telefoner fra beboere i Telemark om en engelsktalende person som hevder han ringer fra Microsoft.

- Han er ganske pågående og oppgir et telefonnummer som han ber de oppringte ringe tilbake på, opplyser operasjonsleder Jens Arne Bærland ved Telemark politidistrikt til TA.

Ber om passord
I et av tilfellene skal den angivelige Microsoft-ansatte ha fortalt at det var virus på datamaskinen, og ba vedkommende ringe tilbake for å oppgi passordet til maskinen.

- Dette er ren svindel, og de som får slike telefoner bør bare legge på og ikke fortsette samtale eller ringe opp, advarer Bærland.

Skjedd før
Det er ikke første gang noe slikt som dette har skjedd. I fjor utga svindlere seg for å være teknikere fra Microsoft. De prøvde å installere falske anti-virusprogramvare, keyloggers og fjernkontroll-programvare på PC’ene til ofrene.

Microsoft gikk da ut i en pressemelding og advarte folk mot å ikke la seg lure.

- Vi ringer ikke brukere om maskinfeil på PC-er, virus eller liknende, skrev sikkerhetsdirektør Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge i pressemeldingen.

Les flere saker hos TA.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere