RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot fettfjerning

Sist oppdatert:
Får du tilbud om fettfjerning uten operasjon og synes det høres for godt ut til å være sant? Det gjør norske kirurger også.

(SIDE2): Mandag skriver Dagbladet at en rekke av landets ledende skjønnhetsklinikker bruker før- og etterbilder i sin markedsføring, til tross for at dette ble forbudt i Norge i 2005.

De skriver at noen også reklamerer med smertefri fettreduksjon uten kirurgiske inngrep. «Smertefri fettreduksjon med ultralyd», er en av annonsene de viser til.

Nå reagerer Norsk Forening For Estetisk Plastikkirurgi.

- Vi er så fortvilt over dette rotet. Her prøver vi drive seriøst og forholde oss til strenge etiske og faglige retningslinjer, mens vi ser kreti og pleti reklamere for behandlinger som ikke virker, sier leder i foreningen, Petter Frode Amland.

Også andre kirurger reagerer på ultralydbehandlingen.

- Det er påfallende at så mange kommer med den samme historien. De har betalt tusenvis av kroner for en behandling som har vært helt virkningsløs som bare har vært helt virkningsløs, og bare fått tilbud om ny tilsvarende behandling etterpå, sier plastikkirurg Frode Samdal ved Klinikk Stokkan i Trondheim til Dagbladet.

Blant dem som tilbyr såkalt ultrashape-behandling med ultralyd er Ellipse-klinikken. Administrerende direktør Alv Aronsen tilbakeviser kritikken mot behandlingen.

- I Skandinavia har vi behandlet over 5000 kunder, og det har vært minimalt med misnøye. Men det er som med Paracet. Det er ikke alle som oppnår effekt, sier han til avisen.

Mer om plastisk kirurgi:
Dette vil vi operere
- Silikonpupper ser billig ut
Mange vil forandre utseende
Jentene vil ha denne munnen
Avhengig av plastisk kirurgi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere