Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot Finn.no-svindel

En Marker-kvinne ble lurt av en nettannonse som tilsynelatende bare skulle gi bort en hund.

Politiet i Marker går nå ut og advarer mot visse annonser på annonsemarkedet finn.no.

- Det dreier seg ofte om annonser som involverer dyr, og der disse gis bort eller selges meget billig, sier Arve Jensen ved Marker og Rømskog lensmannskontor til smaalenene.no.

Han vil sammenligne svindelen som foregår med de mye omtalte «Nigeria-brevene» fra en del år tilbake.

- Ville gi bort hund
- En kvinne var innom og anmeldte et forhold i dag. Hun hadde tatt kontakt med en person som ville gi bort en hund. Denne skulle i utgangspunktet befinne seg i Oslo, men etter hvert fortalte giver at den var i London, forteller Jensen. Giver ønsket imidlertid å få sendt hunden tilbake til Norge, da den mistrivdes i utlandet.

Kvinnen måtte da utbetale en sum penger, men dette utlegget skulle hun få tilbake til kontoen sin igjen.Hundeeieren lovet nemlig at kvinnen skulle få tilbakebetalt dette av venner han hadde i Norge.

- Det denne Marker-damen ikke visste var at da disse pengene kom inn på konto, var dette utbetalinger fra andre nordmenn som var blitt lurt på samme måte, og ikke fra eieren av hunden, eller kretsen rundt ham, forteller Jensen.

- Har selv blitt anmeldt
Personen som hevdet å ville gi bort hunden skal ha fremstått som meget troverdig, og hatt en omfattende korrespondanse med Marker-kvinnen per epost.

- Resultatet for Marker-kvinnen er at hun selv har blitt anmeldt av andre svindlede, siden det er hun som har mottatt større pengesummer fra disse. Svindleren har altså benyttet både uvitende personers konto og navn til svindelen, sier Jensen.

Til sammen har kvinnen fått 11 betalinger inn på sin konto, mens pengene hun selv har utbetalt ser ut til å ha havnet på en konto i Kamerun. Hun har tapt 6-7.000 kroner på svindelen, og til sammen skal 57.000 kroner har blitt utbetalt i denne «svindelkjeden».

- Vi i politiet vil på det sterkeste advare mot å involvere seg i noe som minner om slik svindel. Det er dessuten veldig vanskelig å spore en del av disse pengene i etterkant, påpeker Jensen.

Les flere saker i Smaalenene

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken