*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot fyllebilder

Har man vært på sydentur bør syndene forbli skult for offentligheten eller ikke lett tilgjengelig.

10.08.07 10:29

(SIDE2:) Det er flere og flere som hiver seg på bølgen med sydenfyll og mye av dette blir dokumentert, intensjonelt eller ikke.

Dette har blitt veldig utbredt og slike bilder finner man på veldig mange nettsider, ved bare noen enkle søk, melder Dinside.no.

Vanskelig å bli kvitt
Det advares mot å legge ut sydensyndene på nettet, ettersom når bildene har kommet ut er det vanskelig å gjøre noe med det. Tore Neset, redaktør i IT-avisen, kjenner godt til problemet.

- Når bildet ditt har kommet på nett, er det svært lite du kan gjøre for å stoppe spredningen av det. Det er da du virkelig får merke konsekvensene av den ene kvelden med litt ekstra moro på turen, sier Neset til Dinside.no

Foreldrenes ansvar
Det kommer også frem at det er flere under 18 år som drar på slike venneturer til Syden, om det diskuteres om foreldrene bør ta mer ansvar. Ifølge norske regler kan barn ned til 12 års alderen reise alene.

- Internasjonale luftfartsregler har satt en 12-års grense for å få lov til å fly alene. I praksis betyr det at en gjeng med 12-åringer kan reise på sydentur med et ruteflyselskap. Hos Star Tour krever vi derimot at unge under 18 år må ha et samtykke fra foreldrene for å få reise alene på ferie, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonsrådgiver i Star Tour

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.