Politiet advarer bilister på E18 om farlige kjøreforhold, etter at en bil kjørte i grøfta onsdag morgen.

Det var klokken 07.31 at Sør-Øst politidistrikt meldte om trafikkulykken på E18 ved Holmestrand. Personbilen kjørte i grøfta, og ble liggende på siden, men bilfører skal være uskadd.

Det er ikke mistanke om rus i forbindelse med uhellet.

Flere ulykker

Avkjøringen i Holmestrand er langt i fra den eneste ulykken som har skjedd på veien onsdag morgen:

  • En varebil og en buss fikk det tøft på den glatte veibanen i Ullensaker. Ingen personer skal være skadd og berging er på stedet, opplyser Øst politidistrikt.
  • I Lunner på Hadeland har to personbiler kollidert. Det skal ikke være personskade
  • På Hemsedal har to biler frontkollidert. rundt klokken 08.10. Det er trolig ikke alvorlige personskader, opplyser politiet. Ambulanse er på stedet og bilførerne kjøres til legevakt.
  • I Heidal har en personbil kjørt i grøfta. Ingen personskader, opplyser politiet. Hendelsen skjedde klokken 07.22.

– Vi har per nå fire, fem mindre trafikkuhell, men heldigvis ingen personskader. Det er svært glatte veier flere steder. Folk må kjøre etter forholdene, sier operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt til Nettavisen.

Det har kommet nedbør i løpet av natten, som gjør kjøreforholdene vanskelig i området.

– Veldig glatt

Etter ulykken i Holmestrand advarer politiet om sleipe kjøreforhold.

– Patruljen på stedet meldte at det var veldig glatt på stedet, men brøytebiler fra Statens Vegvesen var på stedet og jobbet, forteller oppdragsleder Roger Aaser i Sør-Øst politidistrikt.

Politiet har sperret et felt der bilen kjørte ut av veien. Aaser kommer med en klar advarsel til bilistene som skal forbi stedet ved Holmestrand.

– Vær ekstra aktsom, spesielt når vi vet det har skjedd noe der tidligere ekstra aktsom, spesielt når vi vet det har skjedd noe der tidligere på dagen. Det skal ikke så mye til for å få en skrens nå, sier Aaser.

Trafikkaos

De siste dagene har vært preget av mye snø og ulykker på E18 og andre veier, spesielt i Sør-Norge. Tirsdag morgen ble innbyggerne i Grimstad møtt med opp mot 30 centimeter snø og Vegvesenets brøytemannskaper jobbet på spreng for å klargjøre veibanen.

Det samme var tilfelle mandag morgen, med kraftig snøvær og glatte veier.