Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot håndverker med plakater

Torstein Valla, innehaver av butikken Vakre Hjem, hevder at en navngitt håndverker i vårt distrikt bevisst lurer kundene sine. Nå advarer han nabolaget ved hjelp av plakater.

Munkelia: I Følge Valla skal mannen ta i mot forskuddsbetaling på oppdrag, for deretter å forsvinne uten å gjøre arbeidet ferdig. Nå ønsker han å samle alle som er blitt lurt, for å levere en felles anmeldelse til politiet.
- Det dreier seg om mindre beløp fra 2-10.000 koner. Men om vi klarer å samle alle småbeløpene, dreier det seg om minst 60.000 kroner. Dette vet jeg etter å ha snakket med en rekke personer som har blitt lurt, sier han til Nordstrands Blad.

Dårlig betaler

Årsaken til at Valla har engasjert seg i saken, er at han ikke har mottatt betaling for varer mannen har tatt ut. Dette provoserer han kraftig, og engasjementet ble ikke mindre da han fikk høre om alle tilfellene der vanlige folk er blitt lurt. Nå har han altså hengt opp lapper hvor han navngir mannen både i egen butikk, i Narvesenkiosken på Munkelia og enkelte andre steder i nærområdet. Han forstår at noen kan tenke at dette er å gå for langt, men mener samtidig det er på tide at mannen blir stanset.

- Han lurer stadig folk. En ting er at han ikke betaler regningene sine hos meg. Det kan jeg leve med. Det som provoserer mest er at han svindler vanlige folk over en lav sko, og ikke lar han seg stoppe heller. Jeg har konfrontert han med det at han skylder meg penger gjentatte ganger, og hver gang har han en ny unnskyldning. Nå er det nok, mener Valla.

- Minner ikke dette litt om borgervern?

- Jo, det er sikkert å gå litt langt. Men når han bare får ture frem som han vil, følte jeg at noe måtte gjøres, sier butikkinnehaveren, som hevder å ha fått mange henvendelser fra folk som er lurt, etter at han hengte opp lappen.

- Det er tross alt de som blir fralurt penger det bør tas hensyn til i denne saken, mener han. Nordstrands Blad har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med den aktuelle håndverkeren, men uten resultat.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua