RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot henna-«tatovering»

Sist oppdatert:
Statens næringsmiddeltilsyn advarer mot «tatoveringer» med svart henna. Hudmalingen kan gi kraftig eksem, arrdannelser og livslang allergi.

– Vi advarer folk mot å la seg male på huden med svart henna. Vi vet ikke om dette stoffet brukes i Norge, men vi vet at mange skaffer seg slike liksom-tatoveringer på feriereiser i utlandet, sier Hans Jørgen Talberg, rådgiver i Statens næringsmiddeltilsyn (SNT), i en pressemelding på SNTs hjemmeside.

En tre år gammel dansk gutt er ifølge avisen Politiken lagt inn på sykehus etter å ha fått påmalt en slik tatovering i København.

Den sorte henna-malingen inneholder parafenylendiamin, et stoff som ikke er tillatt å bruke direkte på huden verken i Norge eller i EU-landene.

Er man først blitt allergisk mot dette stoffet, kan allergien senere slå ut i forbindelse med hårfarging eller berøring med andre produkter som inneholder svart henna.

Stoffet parafenylendiamin er tillatt å bruke i hårfarger, men kun etter spesielle instruksjoner. Hårfarger som inneholder parafenylendiamin er også merket med advarsel for allergikere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere