*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot henna-«tatovering»

Statens næringsmiddeltilsyn advarer mot «tatoveringer» med svart henna. Hudmalingen kan gi kraftig eksem, arrdannelser og livslang allergi.

12.08.03 14:48

– Vi advarer folk mot å la seg male på huden med svart henna. Vi vet ikke om dette stoffet brukes i Norge, men vi vet at mange skaffer seg slike liksom-tatoveringer på feriereiser i utlandet, sier Hans Jørgen Talberg, rådgiver i Statens næringsmiddeltilsyn (SNT), i en pressemelding på SNTs hjemmeside.

En tre år gammel dansk gutt er ifølge avisen Politiken lagt inn på sykehus etter å ha fått påmalt en slik tatovering i København.

Den sorte henna-malingen inneholder parafenylendiamin, et stoff som ikke er tillatt å bruke direkte på huden verken i Norge eller i EU-landene.

Er man først blitt allergisk mot dette stoffet, kan allergien senere slå ut i forbindelse med hårfarging eller berøring med andre produkter som inneholder svart henna.

Stoffet parafenylendiamin er tillatt å bruke i hårfarger, men kun etter spesielle instruksjoner. Hårfarger som inneholder parafenylendiamin er også merket med advarsel for allergikere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.