RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot Høyres PR-triks

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
De svenske sosialdemokratenes partisekretær mener Høyre i Norge fører velgerne bak lyset.

- Jeg vil advare mot Høyres PR-triks. Vi ser samme tegn i Norge som det vi har opplevd med Fredrik Reinfeldt i Sverige, sier generalsekretær Ibrahim Baylan til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- La dere ikke lure

- Moderaterna i Sverige har solgt ut statlig virksomhet, de har senket skattene med 100 milliarder kroner mens lærertettheten har gått ned og helseomsorg har blitt svekket, sier den svenske partisekretæren, og viser til at Sverige har hatt en borgerlig regjering siden 2006. Til høsten skal svenskene igjen gå til valglokalene.

- La dere ikke lure av Høyre. Det er en bakside av medaljen. Skattelettelser gir dårligere velferd, sier Baylan.

Erna avviser

Høyre-leder Erna Solberg avviser kritikken. Hun vil ikke være med på at Høyre gjemmer baksiden av medaljen, slik Moderaternas Fredrik Reinfeldt gjorde før valget i 2006.

- Den talen jeg holdt på landsmøtet har vært renspikket Høyre-politikk, på samme måte som Reinfeldt snakket reinspikket Høyre-politikk i 2006. Skal vi løfte velferden, så må vi la alle med skaperkraft slippe til. Velferd er ikke bare noe som drives av det offentlige, sier Solberg.

Skattelettelser

- Men du nevnte skattelettelser bare i en kort setning?

- Jeg kan ikke snakke om alle deler av Høyres politikk hver eneste gang. Jeg tror alle vet at Høyre er for skattelettelser. Vi kommer til være for skattelettelser.

- Så store skattelettelser går ikke på bekostning av velferd?

- Store skattelettelser bidrar til at du bygger flere bedrifter. Det skaper større grunnlag som kan beskattes. Da økes velferden, den minskes ikke, sier hun.

Erna Solberg kritiserer den rødgrønne regjeringen for manglende framtidssatsing på forskning, innovasjon og nyskaping.

- Og så har vi en særnorsk formuesskatt som bidrar til at mange av de private som skulle ha brukt penger på å forske og utvikle, de må heller betale formuesskatt til Jens Stoltenberg, sier Erna Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere