*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot jakkeselger

Ole Christensen advarer bergensere mot det han mener er forsøk på å svindle folk til å kjøpe jakker han har med seg i bilen.

07.02.06 15:46

Historien er kjent fra tidligere - både her i distriktet og andre steder i landet.

Christensen forteller at han ble stoppet av en hvit VW i næheten av Lagunen kjøpesenter. Mannen, trolig italiener, spurte ham på gebrokkent engelsk hvor langt det er til Flesland. Da Christensen svarte at det er rundt 10 kilometer, var mannen lettet, fordi «han hadde dårlig tid for å rekke flyet».

- Men jeg har vært borti nøyaktig lignende svindel tidligere, så før han rakk å si noe, sa jeg: «Nå vil vel du si at du har noen jakker igjen, og at du ikke kan ta dem med deg på flyet, og at jeg derfor kan kjøpe dem billig av deg». Da ble han helt lamslått, sier Christensen.

Christensen åpnet deretter døra på den andre bilen, og så ganske riktig flere poser med jakker.

- Jeg sa at han hadde vært riktig uheldig som forsøkte å lure meg, og at jeg skulle få stoppet ham ved hjelp av politiet. Da kjørte han fra stedet i vill fart, med bildøra åpen, sier Christensen.

- Jeg har vært borti akkurat lignende svindelforsøk, på Jessheim for noen år siden. Det viktige nå er at bergensere ikke lar seg lure, og at denne svindelen ikke lykkes, sier Christensen.

Ole Christensen tok kontakt med politiet etter hendelsen. Politiet i Bergen opplyser til iBergen.no at de ikke kjenner til den falske jakkeselgeren.

Sommeren 2004
Historien Christensen forteller, er ikke unik. Sommeren 2004 skrev Aftenposten om et svindelforsøk som lignet mistenkelig på det Christensen beskriver. Den gangen var det Ove Holmquist Arntzen som ble forsøkt lurt, på Mortensrud. Akkurat som Christensens opplevelse, ble Arntzen spurt etter veien til flyplassen, og tilbudt å kjøpe skinnjakker til en latterlig lav pris.

Heller ikke Arntzen lot seg lure.

Dress-svindel
En leser av iBergen.no har også tatt kontakt, og kan fortelle at han opplevde akkurat det samme som Christensen for to år siden - bare at det da dreide seg om dresser. Historien er identisk - en mann av utenlandsk opprinnelse, trolig italiensk, spør om veien til flyplassen. Mannen får deretter tilbud om å få kjøpe to dresser dersom han betalte for italienerens leiebil.

Heller ikke denne mannen lot seg lure av italieneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.