RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TATT AV VINDEN: Bjørka falt over huset på Torød under stormen tidlig i desember i fjor. Nå har Meteorologisk institutt sendt ut OBS-varsel for Østlandet. Det ventes kraftige vindkast.
TATT AV VINDEN: Bjørka falt over huset på Torød under stormen tidlig i desember i fjor. Nå har Meteorologisk institutt sendt ut OBS-varsel for Østlandet. Det ventes kraftige vindkast. Foto: Per Gilding (Tønsberg Blad)

Advarer mot kraftig vind

Sist oppdatert:
Fredag og i helgen kan det bli voldsomme vindkast på Østlandet og i Telemark.

(tb.no): – Vi er ikke vant til slike vindstyrker her på Østlandet. Det er kraftige saker, forteller meteorologkonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt til tb.no torsdag kveld.

– Du må sikre løse gjenstander

Han forteller at det er ventet vestlig vind, og det kan altså bli voldsomme vindkast. Generelt på Østlandet, men også lokalt her hos oss.

Her kan du følge Nettavisen Vær-blogg!

– Man bør tenke på å sikre løse gjenstander som for eksempel griller og andre ting som kan bli tatt av vinden. Også takstein som er løse kan fort blåse ned. Det kan bli vindkast opp i 25 m/s, sier han til Tønsberg Blad.

25 m/s tilsvarer full storm.

Les også:  Ruskevær åpner høstferien – så kommer sola

I fjor ble det store skader på båter og bygninger i forbindelse med et kraftig uvær tidlig i desember. Hansen vet ikke akkurat når og hvor vinden vil slå til.

– Nei, det er vanskelig å si. Men det kan skje hvor som helst på Østlandet.

LES OGSÅ: – Vinden kan komme opp i 50 knop

Varmt

Selv om det ventes kraftige vindkast så er luftmassene varme.

– Ja, det blir varmt. Mellom 15 og 20 varmegrader. I tillegg ventes det en del sol i helgen. Fredagen begynner med nedbør, men det skal bli lettere vær utover ettermiddagen, sier han.

LES OGSÅ: Store ødeleggelser flere steder

OBS-varsel for Østlandet og Telemark: Ut på fredag ettermiddag øker vinden på fra vest, dette fører til kraftige vindkast som kan komme opp i 20–25 m/s lokalt. Dette vedvarer hele resten av fredag, roer seg litt natt til lørdag og tar seg opp igjen lørdag morgen, opplyser Meteorologisk institutt på sine nettsider.


Hold deg oppdatert på været med Nettavisens Værblogg:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere