RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot økt import av helsearbeidere

Oslo (NTB): Fra 2005 til 2008 økte importen av helsearbeidere til Norge med 50 prosent. Forsker advarer mot å bruke import av arbeidskraft som eneste løsning på krisen i helsesektoren.

Økningen i hoder er fra 12.000 innvandrede i helse- og omsorgssektoren i 2005 til rundt 18.000 i 2008, ifølge en kartlegging fra Nifu Step.

Helseforsker Runar Bakken sier import av helsearbeidere fra land som Filippinene er som «helsepolitisk trafficking», fordi det tapper andre land for arbeidskraft de selv trenger.

- Det er ikke noe galt i arbeidsinnvandring i seg selv, men det blir problematisk hvis man ellers bare lar sektoren være som den er nå, sier Bakken til Vårt Land.

Bakken mener omsorgsfeltet skriker etter modernisering og statusheving. Det handler om økt lønn, full stilling som normalnorm, økt grunnbemanning og økt kompetanse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere