Advarer mot livsfarlig GHB på Østlandet

Foto: (Politiet)

Flere personer innlagt på sykehus. Politiet tror stoffet er spredt på hele Østlandet.

19.07.10 17:28

Lørdag fikk politiet i Østfold beskjed om at flere personer hadde blitt innlagt etter overdoser av det narkotiske stoffet GHB (gammahydroksybutyrat).

GHB er kanskje best kjent som «voldtektsdopet», fordi det ofte benyttes til å putte i drinkene til intetanende personer på utesteder for å gjøre de mer samarbeidsvillige - men det brukes også av mange som et partydop.

Etter å ha undersøkt saken nærmere slo politiet til mot en leilighet i Halden sentrum i helga, der det ble beslaglagt rundt ni liter med det som sannsynligvis er GHB.

Tre menn ble arrestert, men to ble raskt løslatt.

Politiet mener at stoffet som nå er beslaglagt, og som trolig er i omløp, er enda farligere enn det som tidligere har blitt produsert.

GHB skal være svært vanskelig å dosere riktig, og på grunn av ulik styrke på stoffet er faren for overdose svært høy.

- Politiet i Halden mistenker at GHB er blitt produsert i Oslo. Vi ønsker å advare folk spesielt i Oslo og østlandsområdet, da vi ikke vet hvor mye av dette stoffet som kan være på avveie. Ved å gå ut å advare ønsker vi først og fremst og redde liv, sier Politioverbetjent Mona Bergseth, seksjonsleder etterforskning, Halden politistasjon i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.