*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot livsfarlig kvelelek

Foto: (Privat)

Ungdommer legger ut opptakene på sosiale medier.

09.02.14 13:01

(Tønsbergs Blad) Elever ved Revetal ungdomsskole lar seg kvele til de besvimer i den populære, men livsfarlige kveleleken «Choking game». I en video som sirkulerer på nettsamfunnet Facebook, kan man se en av skolens elever ligge bevisstløs på gulvet etter å ha blitt kvalt av en av sine medelever. Eleven ble liggende på gulvet i flere sekunder før han våknet igjen.

Rektor ved Revetal ungdomsskole, Mona Larsen, bekrefter at hendelsen har funnet sted på skolen og at et filmopptak er lagt ut på sosiale medier.

– Jeg beklager på det sterkeste at dette har skjedd. Vi har informert samtlige klasser om dette, hva slags konsekvenser dette kan få og at det er kjempefarlig. Dette er ikke noe vi liker, sier rektoren.

Se video nederst i saken.

Har informert foreldrene
Ifølge rektoren er elevenes foreldre informert om hendelsen som fant sted tidligere i november. Larsen forklarer at elevene ikke vil få ytterligere reaksjoner fra skolen.

– Men skulle dette gjenta seg, blir vi nødt til å snakke med eleven det gjelder, og foreldrene. Vi kommer ikke til å gi elevene anmerkning. Vi bryr oss mer om elevenes helse, sier rektoren.

Eleven i videoen ønsker ikke å kommentere saken overfor Tønsbergs Blad.

– Må passe på hverandre
Mona Larsen forklarer at ansatte ved skolen vil følge ekstra med på ungdomsskoleelevene fremover.

– Dette er svært alvorlig, og vi kommer selvfølgelig til å følge ekstra med. Elevene er nødt til å passe på hverandre og stoppe med dette.

– Kan føre til hjertestans
Elevene som deltok i den livsfarlige kveleleken, skal ikke ha blitt alvorlig skadet. Avdelingssjef Else Marie Ringvold på anestesiologisk ved SiV i Tønsberg, forteller at den farlige leken kan føre til hjertestans og hjerneskade.

– En påført besvimelse bremser pust og puls, og kan føre til hjertestans. Blir du ikke gjenopplivet raskt nok, dør du. Det er en risikabel lek, forteller Ringvold.

Hun forklarer at om personen som besvimer får kramper, kandet være tegn på oksygenmangel.

– Om man får kramper kan man slå seg ordentlig, men det er dette med hjerneskade som er dramatisk. Kramper er ofte tegn på oksygenmangel, og det kan føre til hjerneskade.

HTML EMBED

Les flere saker fra Tønsbergs Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.