Advarer mot medisinkjøp på nett

Oslo (NTB): Tollere på Alnabru i Oslo har denne uken funnet store mengder medisiner i pakker. - Jeg skjønner ikke at folk tør å kjøpe medisiner på nettet, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket.

Totalt 100 land har denne uken deltatt i Operasjon Pangea, en omfattende aksjon ledet av Interpol mot nettsalg av ulovlige og falske legemidler.

På Alnabru ble 1.000 pakker kontrollert. I disse pakkene ble det funnet medisiner mot hjertelidelser, epilepsi, alzheimer, depresjon og søvnproblemer. 148 pakker ble stoppet på grunn av ulovlig import.

Steinar Madsen mener det er en alvorlig utvikling at stadig flere kjøper medisiner på nett.

- Hvordan vet du om medisinene du kjøper på nett er ekte og har den virkningen de skal? Og ikke minst: Er du i stand til å stille din egen diagnose og bestemme hvor mye medisin du skal ta? spør Madsen.

Aksjonen endte med to anmeldelser for ulovlig import og salg av ulovlige legemidler, mens tolv personer ble anmeldt for import av narkotika eller dopingmidler. Samtidig ble fire nettsider undersøkt, og én av dem ble fjernet etter undersøkelsene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.