RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot nettbank

Sist oppdatert:
Klokken 20 fredag starter dataviruset Sobig.F en oppdatering av seg selv. Nå advarer ekspertene nettbrukere mot å benytte nettbank.

- Hvis man vet man er smittet må man ikke bruke datamaskinen til noe annet enn å rydde opp og laste ned antivirusprogram, sier lektor i informatikk Gisle Hannemyr til NRK.no.

La nettbanken være
Også virusjeger Patrik Runald i selskapet f-secure sier til den svenske avisen Expressen at brukerne bør holde seg unna nettbanken i kveld.

Hva som vil skje når dataviruset Sobig.F starter nedlasting av en oppdatering ved 20-tiden fredag er høyst uvisst. I viruset som har plaget hele verden siden mandag ligger den en kommando som gjør at smittede datamaskiner kobler seg til nettet og henter ned en oppdatering i kveld.

Spam eller virus
Mye taler for at viruset vil bli brukt for å sende ut uønsket reklame og at det er det vi kan vente oss etter den fryktede oppdateringen. Men konsekvensene kan også bli at viruset henter ned langt mer destruktive funksjoner, som for eksempel nye datavirus som ødelegger maskinen.

Sobig.F-viruset er det viruset i historien som har spredd seg raskest. For øyeblikket er hver 42. e-post som sendes over internett infisert av viruset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere