RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot pokerlivet

Sist oppdatert:
En av Norges mest kjente pokerspillere har lagt opp. Nå advarer han unge mot å droppe utdanning for å satse på kortspill.

Baard Viggo Dahl har levd godt av poker i flere år. Han har en egen spalte i Vi Menn, og var så sent som i fjor med i VM i Las Vegas og spilte mot verdensmesteren Doyle Brunson.

- Jeg har spilt mot Ben Affleck, Matt Damon, Tobey Maguire, James Woods. Woods har jeg vært på fest sammen med også, sier Dahl til TV 2.

Tilbake i vanlig jobb
Småbarnsfaren sa han opp jobben for to år siden, og har siden levd av kortferdighetene. Han har først og fremst tjent pengene på nettpoker. Hvor mye vil han ikke fortelle, men det er nok til at han har reist verden rundt for å spille.

Men i fjor høst kom motgangen. Nå er han tilbake i vanlig jobb, og det har ikke kona noe imot.

- Plutselig kom det en veldig dårlig periode på fire måneder, hvor ingenting ble riktig. Jeg følte selv at jeg hadde veldig mye uflaks, men det sier jo alle som taper i poker.

For å ikke risikere resten av pengene bestemte han seg sammen med kona for å begynne i vanlig kontorjobb igjen.

- Hvis man har et profesjonelt forhold til det, ser at det ikke går så bra, og så tilpasser seg, behøver man ikke å havne i rennesteinen selv om det går dårlig.

- Ikke slutt på skolen
Kona, Sara Elizabeth Mills Dahl, og resten av familien synes det er fint å ha fått en mer tilstedværende far tilbake. Nettpoker om natta er ikke det meste sosiale.

Bård ber alle som vurderer å prøve som som profesjonelle spillere å tenke seg godt om.

- Jeg tror aldri jeg har hørt om en pokerspiller som aldri har vært blakk. Jeg vil ikke anbefale noen å slutte på skolen for å spille poker. Det er lettere hvis man er i jobb.

Selv spiller han nå kun på hobbybasis, men kona har ingenting imot om pengene skulle komme tilbake.

- Jeg savner pengene, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere