*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot pressesensur under Sotsji-OL

Washington (NTB-DPA): Pressedekning av menneskerettighetsbrudd og andre kritikkverdige saker i Russland blir sensurert av russiske myndigheter i forkant av OL i Sotsji, advarer en internasjonal presseorganisasjon.

Komiteen for beskyttelse av journalister (CPJ) la tirsdag fram en rapport om pressefrihet og journalisters vilkår i Russland.

I rapporten skriver organisasjonen blant annet om hvordan myndighetene hindrer journalister i å skrive uhildet, men også om hvordan russiske journalister utøver selvsensur i frykt for gjengjeldelsesaksjoner fra myndighetene.

Saker om hvordan arbeidsinnvandrere har blitt utnyttet under bygging av OL-anleggene, korrupsjon, miljøødeleggelser og hvordan deler av lokalbefolkningen har blitt tvangsflyttet, har ennå ikke blitt særlig omtalt i russiske medier, ifølge CPJ.

Lokale medier har ofte enten blitt sensurert, både av lokalmyndighetene i Sotsji og av føderale russiske myndigheter, eller de har valgt å ikke skrive om kontroversielle saker i frykt for kraftige reprimander.

Statlige medier har derimot publisert mye propaganda mot aktivister som kritiserer OL og forsøker å snakke åpent om sine bekymringer. Flere lokale menneskerettsaktivister har blitt latterliggjort for sine forsøk på å sette søkelyset på kritikkverdige forhold om OL, påpeker CPJ. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.