RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I WWF-Norges sjømatguide som lanseres mandag, er reker plassert sammen «røde» arter som hai, skate og sverdfisk. Illustrasjonsbilde.
I WWF-Norges sjømatguide som lanseres mandag, er reker plassert sammen «røde» arter som hai, skate og sverdfisk. Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

Advarer mot rekespising

Sist oppdatert:
WWF-Norge mener reker er blitt en delikatesse som hører hjemme på nei-listen. Dårlig forvaltning er årsaken.

I WWF-Norges sjømatguide som lanseres mandag, er reker plassert sammen «røde» arter som hai, skate og sverdfisk, skriver Dagsavisen.

Årsaken er mange feil og mangler ved forvaltningen av reker i Nordsjøen og Skagerrak, sier fiskerirådgiver Lars Andresen i miljøorganisasjonen.

– Dumpingen av småreker synes å øke i alle tre land som fisker disse rekene, altså i Norge, Danmark og Sverige. Dessuten kan bifangsten av andre truede bestander enkelte ganger utgjøre hele 30 prosent av fangstene til rekefiskerne. I tillegg mener forskere ved Det internasjonale havforskningsrådet at rekebestanden trolig er lavere enn man har trodd. Anbefalingen deres er at det derfor bør fiskes bare halvparten så mye som i fjor. I det hele tatt mener vi at forvaltningen av reker må bli bedre, sier Andresen.

Han understreker at han ikke ønsker å hindre folk i å spise reker til evig tid, men ber folk ligge litt lavt til bedre forvaltning av rekene i Nordsjøen og Skagerrak er på plass.

Reker fra Barentshavet er plassert i den grønne kategorien, noe som innebærer at WWF-Norge mener vi kan spise dem med den beste samvittighet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere