Advarer mot superfrekk svindel: – Til slutt måtte vi gå bort til kundene og si at «nå blir du lurt» (Telemarksavisa)
I førjulsstriden ble en rekke kunder ved Rema 1000 i Skien svindlet av noen unge kvinner som hevdet de var fra Ukraina og som desperat trengte morsmelkerstatning og bleier til barna.

Flere personer, i hovedsak eldre menn, ble med de inn i butikken og betalte for varene deres. Etter en stund kom de tilbake med de dyreste varene og krevde pengene tilbake.

– På det meste var det snakk om flere hundre kroner, forteller kjøpmann Lars Norrman ved Rema 1000 på Arkaden i Skien sentrum, til Telemarksavisa.

Han forteller at kvinnene bevisst henvendte seg til forskjellige ansatte som satt i kassen ved hver anledning, men at de til slutt skjønte tegningen.

– Vi gikk rett og slett bort til kundene og fortalte dem at nå blir de lurt, sier han til avisa.

Normann anslår at det skjedde syv-åtte ganger på kort tid før jul. Les mer her (+).

Fikk åtte millioner på konto ved en feil: – Artig så lenge det varte (Trønder Avisa).
39 år gamle Ivar Kvam Overvik oppdaget plutselig i romjula at han hadde 8,2 millioner kroner på en konto han som regel kun bruker til fylling av diesel.

Overvik ringte rett til banken, men de kunne ikke si noe på grunn av personvernet, opplyser han til Trønder-Avisa. Han skjønte ganske raskt at summen stemte med en lottogevinst en annen trønder hadde vunnet, men som Norsk Tipping ikke hadde fått tak i. Etter mye frem og tilbake med Norsk Tipping fikk han svaret på gåten.

– Det viste seg at Lotto-millionæren tidligere hadde vært kunde i Sparebank1 SMN, hvor jeg er kunde nå. Da han byttet bank hadde vi tydeligvis overtatt hans gamle kontonummer. Samtidig hadde ikke han oppdatert tippekortet sitt med sitt nye kontonummer, forteller Overvik.

Som takk for ærligheten, fikk Overvik tilsendt en blomsterbukett fra Norsk Tipping.

–Det var artig så lenge det varte. Men helt ærlig så var det en plage å ha pengene der. Jeg ville bare bli kvitt dem så fort som mulig, og få dem bort fra kontoen, sier han.

Til Trønder-Avisa bekrefter sikkerhetssjef i Norsk Tipping, Trond Laupstad, historien.

– Vi har jo rutiner som gjør at vi alltid prøver å få kontakt med disse millionærene. I dette tilfellet ble det ringt utrolig mange ganger, men han svarte ikke. På et eller annet tidspunkt må jo premien overføres, og vi hadde jo ingen grunn til å tro at kontoopplysningene ikke stemte, sier Laupstad. Les mer her (+).


Paret fikk et innfall på norgesferie: – Vi fortalte dette til foreldrene våre for en halvtime siden (Nordlys)
Simone Ellacott (26) og Jay O'Neill (29) fra Australia hadde vært kjærester i elleve år da de plutselig bestemte seg for å gifte seg mens de var på ferie i Tromsø.

– Vi fortalte dette til foreldrene våre for en halvtime siden, forteller Simone Ellacott til Nordlys.

Paret forteller at de alltid hadde drømt om å besøke Nordens Paris og at de liker å være litt utradisjonelle. Dermed la de ut et Facebook-innlegg der de spurte om noen som kunne vie dem. Etter kort tid meldte politiker Anni Skogman seg.

– Det her var spesielt, men veldig hyggelig. Det er fint å se unge mennesker som sprudler av livsglede og ønsker å gjøre noe spesielt i Tromsø. Det har vært en stor glede å få være med på å lage de minnene. Vi skal holde kontakten, sier Skogman etter vielsen. Les mer her (+).