RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot Tamiflu på nettet

Legemiddelverket advarer mot kjøp av fugleinfluensa-medisinen Tamiflu over internett.

- Folk vet ikke hva de får hvis de bestiller Tamiflu over nettet. Når det gjelder Tamiflu er det mest sannsynlig at de vil få et produkt uten virkning, sier direktør i Legemiddelverket, Gro Ramsten Wesenberg.

Tamiflu er et legemiddel mot influensa og blir brukt mot den beryktede fulgeinfluensaen. Legemiddelverket har fått melding om at falske utgaver av dette legemiddelet selges over internett. Forfalskningen ble avslørt da en forbruker i Nederland ble mistenksom og varslet produsenten av Tamiflu. Analyser av kapslene som var kjøpt over internett viste at de overhodet ikke inneholdt noe virksomt stoff.

- Når det gjelder Tamiflu er det for tiden et stort marked for forfalskninger. Dette er et reseptbelagt legemiddel som krever legekonsultasjon. Forbrukere kan ikke stole på at de får et produkt som tilfredstiller krav til sikkerhet, kvalitet og effekt når de bestiller over nettet, sier Wesenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere