*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot TV-sex

Foto: RICHARD CARTWRIGHT (TV 2)

- Kan føre til utroskap, sier sexekspert.

03.07.13 21:17

(SIDE2): Det er ingen hemmelighet at pornografiske filmer ikke akkurat fremstiller sex på en særlig realistisk måte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV3

Det mange ikke tenker på er at heller ikke måten sex og samliv blir portrettert i ulike TV-serier er spesielt nært knyttet til virkeligheten.

- Tror du i all hemmelighet at forholdet og sexen du ser i ditt favorittprogram på TV er realistisk? Du er herved advart: det kan bety at du er mer utsatt for å være misfornøyd med ditt eget kjærlighetsliv og det er større sannsynlighet for at du kan være utro, skriver samlivseksperten Tracey Cox, i en artikkel i Daily Mail.

Urealistiske oppfatninger
Hun viser til en amerikansk undersøkelse.

I studien TV-vanene, og oppfatning av hvordan samlivet mellom par ble fremstilt på TV, til 392 ektepar undersøkt. Deretter så forskerne på hva som forgikk i disse parenes virkelige liv.

Resultantene viste at de som trodde parforhold på TV kan sammenlignes med et parforhold i det virkelige liv følte mindre forpliktelse i ekteskapet, var mer tilbøyelig for å være utro og hadde mindre sjanse for å bli i parforholdet.

Forskerne registrerte også at disse var mindre seksuelt tilfredstilt, og hadde redsler for at forholdet deres ikke var godt nok.

Konklusjonen av undersøkelsen var at TV forsterker urealistiske oppfatninger av forholdet. Og urealitiske forventinger er den største bidragsyteren til skilsmisse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.