Politiet i Sør-Trøndelag slår alarm etter tips om at en prostituert kvinne i 30-årene fra Øst-Europa kan være hiv-smittet.

- Vi er bekymret, fordi det er ganske mange kunder per dag det kan dreie seg om, sier politiadvokat Marianne Høyer ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

Kvinnen har annonsert sine tjeneste via ulike nettsider.

- En veldig stor risiko
Den prostituerte kvinnen, som har operert i Trondheimsområdet i perioder fra 2008, skal ifølge opplysninger politiet har mottatt, tilbudt sine kunder ubeskyttet sex.

- Dersom det stemmer, kan hun har spredt smitte, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet oppfordrer alle som tror de kan være i faresonen til å teste seg, for å unngå videre spredning.

- Den vanlige kunden er en familiefar som lever i parforhold og har barn, og det gjør at risikoen potensielt kan være stor, sier Høyer, og legger bestemt til:

- Jeg ønsker at folk skal bli oppmerksom på problemet, og at det er en veldig stor risiko å ha ubeskyttet sex med prostituerte, sier hun.

- Ikke avklart om hiv
Politiet vet hvem den prosituerte kvinnen er, men har ikke vært i kontakt med henne. De tror hun nå oppholder seg i hjemlandet sitt.

- Vet dere om noen som er blitt smittet av kvinnen?

- Vi har ikke avklart at denne prostituerte har hiv-smittet, men det er en mistanke, sier politiadvokaten.

Hun sier det imidlertid ikke er skjellig grunn til mistanke på nåværende tidspunkt, så politiet kan derfor ikke kreve blodprøve av kvinnen.

Men smittevernmyndighetene er varslet.

- Politiet etterforsker saken videre og vil opprette kontakt mellom kvinnen og smittevernmyndighetene, når hun dukker opp i prostitusjonsmiljøet i Trondheim igjen, står det i pressemeldingen.

- Risikerer seks års fengsel
Trondheim-politiet arbeider aktivt opp mot miljøet for å avdekke prostitusjon og hallikvirksomhet. Det var i dette arbeidet de fikk tipset om den mulige hiv-smittede kvinnen.

- Straffebestemmelsen er ganske streng, opp til seks års fengsel, sier Høyer.