RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot undergaving av tysk pant

Sist oppdatert:
Sammenslutningen som leder arbeidet med å etablere et enhetlig tysk pantesystem, AGVU, advarer nå markedsaktørene mot å undergrave prosessen som skal lede til et fullt operativt pantesystem neste vår
Det går frem av en pressemelding AGVU har sendt ut tidligere denne uken. Fremgang med å få på plass det enhetlige tyske pantesystemet har tatt lenger tid en det mange så for seg tidligere i år.

Blant annet er verken valgt av sikkerhetsmerking for pantebelagt emballasje valgt, og et felles clearingsystem er heller ikke på plass ennå. AGVU signalisert i januar at begge deler skulle være på plass innen utgangen av første kvartal. Siden har det vært avholdt et utall av møter i ulike arbeidsgrupper uten endelig resultat.

AGVU er en sammenslutning av alle aktørene i pantekjeden fra produsenter til mottakerne av tomgods. De skriver i pressemelding at den nye panteloven som ble endelig publisert 27. mai i år må repekteres, og at et åpent men enhetlig pantesystem for engangs drikkevareemballasje må etableres.

- Med denne bakgrunn vil AGVU klart advare markedsaktørene fra spekulasjoner om at grunnlaget for å sette opp et slikt system kan være borte som følge av generelle polistiske hendelser. Av det kan uforsvarlig juridiske og økonomiske risiko bli resultatet, skriver AGVU.

Det har i forbindelse med utsiktene til et skifte av regjering fra dagens SPD/Grønne-koalisjon til en CDU/CSU-regjering vært økende spekulasjoner i Tyskland om at den nye panteloven kan få et skudd for baugen.

AGVU advarer også mot at en gjenopptagelse av pantedebatten kan lede til nye konflikter mellom produsentene og forbrukerne.

De opprettholder målet om å ha et fullt operativt enhetlig tysk pantesystem innen fristen 1. mai 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere