RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Foto: Gunnar Stavrum
Sist oppdatert:
- Ta det forsiktig, lyder rådet fra veimeldingssentralen. Snø, føyke og glatt føre skaper utfordringer på veiene.

Vinterværet skaper spesielle utfordringer på veiene blant annet på Østlandet og Sørlandet.

Onsdag morgen råder Statens vegvesen og Meteorologisk institutt bilistene til å ta det pent og rolig.

Les også: Hektisk dag for bilbergere

Les også: Forsinkelser i kollektivtrafikken

- Speilglatt på E18
- Det er speilglatt på E18, melder operasjonsleder Knut Henning Bjune ved Vestfold politidistrikt.

Klokka 09.29 onsdag fikk politiet melding om en trafikkulykke ved Tassebekk mellom Stokke og Sandefjord. Ulykken skjedde i sørgående felt på E18. To personbiler var involvert i ulykken. Det er meldt om personskader, men de skal ikke være alvorlige. Uhellet skjedde da en bil kjørte inn i bilen foran.

Ambulanse kjørte av veien
Klokka 00.03 kom det inn melding til Romerike politidistrikt om en ambulanse som mistet kontrollen på det glatte føret på E6 ved Skedsmo, kjørte gjennom midtdeleren og havnet i grøfta på den andre siden. Ingen ble skadet. Hjertepasienten som var i ambulansen kom seg raskt videre med en annen ambulanse, melder rb.no.

Rett før klokka 08 havnet to biler i grøfta ved Hammerås i Eidsvoll, melder Eidsvoll Ullensaker Blad på nett. Det er ikke meldt om personskader.

Obs-varsel fra meteorologene
Meteorologisk institutt har onsdag sendt ut et obs-varsel for Telemark, Østfold, Vestfold og Buskerud om vanskelige kjøreforhold nær Oslofjorden.

- Først på dagen kan snø og vind gi vanskelige kjøreforhold i østlige områder av Telemark, samt nær Oslofjorden, lyder varselet.

Sjekk værvarselet på Nettavisens værside her

- Kjør etter forholdene
- Det er snøvær og subbete føre. Folk må kjøre etter forholdene, sier Arne Kleiv på Statens vegvesens trafikkinformasjon Region Sør til Nettavisen. Region Sør omfatter Telemark, Buskerud, Vestfold og Agder-fylkene.

- Problemer med føyke
- Vi har ikke meldinger om spesielle hendelser, men det er snø på veiene, og vi råder folk til å ta det forsiktig. Noen steder er det problemer med føyke, særlig gjelder det i Østfold. Alt av beredskap er ute og brøyter og salter, sier Therese Thowsen på trafikkinformasjonen for Region Øst til Nettavisen.

Region Øst omfatter Østfold, Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland fylker.

Full stans på E18
Tirsdag kveld førte vinterværet til kaos på E18 ved Moheim i Porsgrunn. Kjedekollisjon førte til kødannelser i flere timer i østgående retning, ifølge Statens vegvesen.

Problemene i Telemark begynte med et vogntog som sto på tvers av E18 i Lillegårdsbakken, skriver Telemarksavisa.no. Ved midnatt hadde det dannet seg lange køer på E18 i retning Oslo. Det var svært glatt. En politibil med blålys ble påkjørt av en trailer, og det oppsto en kjedekollisjon der flere trailere var involvert. E18 ble stengt i flere timer for tungtrafikk på stedet. Like før klokka 03.30 onsdag ble veien igjen åpnet for normal trafikk.

- Verste dagen på 15 år
Også på E39 på Sørlandet var det store trafikale problemer. Lastebilsjåfør Lars Magne Jonassen forteller til fvn.no at han brukte lang tid fra Stavanger til Kristiansand og tilbake og så mange trailere som ikke kom videre på veien. Han beskriver tirsdagen som det verste han har opplevd på jobb værmessig på 15 år.

Se de viktigste veimeldingene fra Statens vegvesen her

Travel brøytejobb på Gardermoen
Det er ingen spesielle forsinkelser på Oslo Lufthavn Gardermoen onsdag morgen. Der går brøytebilene i skytteltrafikk. De bruker 15 minutter på å rydde en bane.

- Brøytemannskapene gjør en kjempejobb. Det er meldt snø hele dagen, så det er bare å følge med, men det ser ut til at vi skal klare den første toppen vår før klokka 09 uten større problemer, sier informasjonssjef Jo Kobro til Nettavisen.

Sjekk avgangs- og ankomsttider på Oslo Lufthavn her

Kaos i Sverige
I Sør-Sverige lamslo snøværet trafikken tirsdag, og onsdag varsles det enda mer snø. Beltevogner måtte rykke ut for å berge forfrosne bilister i Skåne. Et hundretall kjøretøyer kjørte seg fast Malmövägen mellom Bara og Kvissle. Flere bilister ga opp og etterlot bilen i snøskavlene, skriver Aftonbladet.se.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værseksjon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere