Starten av inneværende uke byr på lavtrykksaktivitet som kommer inn fra sørvest, mens det blir regn og regnbyger langs hele kysten. Østlandet slipper derimot unna tirsdag, men natt til onsdag og i morgen tidlig kommer det også nedbør Østafjells.

Les også: Drittvær over hele fjøla – én landsdel slipper unna

– Det er litt variasjoner i temperaturene, men med en nokså forskjell på nord og sør. Det er nokså mildt i sør i dag (tirsdag, red.anm.), men så blir det kaldere på onsdag og torsdag. Da går snøgrensa ned til 400 meter, forteller statsmeteorolog Julie Solsvik Vågane til Nettavisen.

Samme snøgrense stiger så i takt med temperaturene på torsdagen, noe som kan skape utfordringer.

– På høy tid

– Det ser ut som det er snø allerede på de webkameraene jeg har sett på fjellovergangene hittil, så det kommer nok ikke som noen overraskelse for hyttefolket. Men med skiftende vær kan det fort bli av og på med snø, og føret kan sånn sett bli glattere, advarer Solsvik Vågane.

Spesielt akkurat rundt der hvor snøgrensene går kan det bli «problematisk». Statsmeteorologen kommer også med nok en viktig påminnelse.

– Jeg regner med at de fleste har lagt om til vinterdekk, hvis ikke er det på høy tid nå, konstaterer hun.

Mens nedbøren kommer inn fra vest, er det også regn og nokså mildt i Tromsø og omegn. Temperaturen synker riktig nok her fra torsdag og går over mot minussiden. Dermed kommer det trolig mer snø i nord inn mot helga, ifølge Solsvik Vågane.

«Temperaturene denne uka tar oss med på en liten reise», oppsummerer Meteorologisk institutt med på Twitter.

Les også: KrF-topp hardt ut mot Tromsøs koronapass-ordning: - Segregering

– Ingen tydelig tegn

Det skiftende været vil også prege tiden framover i Sørøst-Norge, med mildvær inn mot helgen, etter at man har unnagjort den lille kuldeperioden i midten av uka.

– Det er litt mer usikkert gjennom helga. Noen prognoser vil ha det til å bli kjøligere til helgen, men fredagen ser også ut til å bli den mildeste dagen. Det er likevel ikke noen tydelige tegn på at det blir veldig mye kaldere trend framover, sier statsmeteorologen.

November har hittil bydd på temperaturer over normalen mange steder, men ifølge Solsvik Vågane er det litt vanlig til høstvær å være.

– Det er selvfølgelig uvanlig at man i dag, tirsdag, for eksempel hadde 14 grader på nordvestlandet, men det er litt typisk at været skifter litt med snø og regn av og på i november, forteller hun.