CPSC har ansvar for å fremme trygghet i forbrukervaner i USA. De ber nå forbrukere om å stoppe og bruke vuggen Rock 'n Play fra Fisher-Price, dersom barna deres kan rulle over fordi flere barn har dødd, det melder flere amerikanske medier, blant annet CNN og The Epoch Times.

Etaten og Fisher-Price gikk ut med en pressemelding fredag der de skriver at de vet om ti tilfeller der babyer har dødd siden 2015, der babyen har rullet over på magen eller siden uten å være bundet med belte. Alle babyene var tre måneder gamle eller eldre.

Undersøker produktet

Siden dødsfallene fortsetter å skje anbefaler CPSC at foreldre slutter å bruke produktet etter at barnet har blitt tre måneder, eller så snart babyen viser tendenser til å rulle over på magen.

Det siste rapporterte dødsfallet var i mars, men det er ukjent når de andre dødsfallene skjedde, det skriver CNN som har snakket med talsperson for CPSC, Patty Davis.

Kommisjonen undersøker nå produktet.

- Hvis det viser seg at det må tilbakekalles, vil vi gjøre det, sier Davis til CNN.

Fisher-Price har tidligere advart forbrukere om at de må slutte å bruke produktet når babyene kan rulle rundt.

- En ufattelig tragedie

De rapporterte dødsfallene viser derimot at noen forbrukere fortsatt bruker vuggen etter at babyene klarer å rulle over, uten å bruke tre-punkts-beltet.

Daglig leder i Fisher-Price, Chuck Scothon skrev ifølge CNN i en pressemelding fredag at vuggen møter alle gjeldende sikkerhetsstandarder.

- Et barnedødsfall er en ufattelig tragedie, sier Scothon i pressemeldingen.

Det er usikkert om akkurat dette produktet selges i norske butikker.