RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Altaf Qadri (AP)

Advarer Obama mot Dalai Lama

Kina advarer president Barack Obama mot å møte Tibet-lederen.

Dalai Lama kommer til USA denne måneden og planen er å møte president Barack Obama. Det liker kinesiske myndigheter dårlig.

Advarselen fra Beijing kommer på et tidspunkt da forholdet mellom USA og Kina er svært betent. Årsaken er USAs avgjørelse om å selge våpen til Taiwan, som Beijing fortsatt betrakter som en del av Kina.

- Vil true tilliten
Dalai Lama skal etter planen reise til USA i løpet av februar og kommer til å besøke Washington. Noe møte med president Obama er foreløpig ikke med i planen.

Kina ser helst at det forblir slik, melder NTB.

- Om den amerikanske lederen velger å møte Dalai Lama denne gangen, kommer det til å true tilliten og samarbeidet mellom Kina og USA, sa Zhu Weiqun på en pressekonferanse tirsdag.

Zhu er viseminister i kommunistpartiets departement som tar seg av forholdet til Dalai Lama.

Kompromissløs
Mandag ble det kjent at ethvert kompromiss om Tibets suverenitet er uaktuelt for Kina.

Utsendinger for tibetanernes eksilleder Dalai Lama har de siste dagene vært i møter med representanter for Kinas kommunistparti.

Samtaler mellom Kinas regjerende kommunistparti og Dalai Lamas eksilregjering pågikk i årene 2002 til 2008, men brøt sammen i 2008 etter at protestene i Tibet ble knust med voldsom maktbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere