Gå til sidens hovedinnhold

Advarer om kjøreforholdene: - Krevende

Statens vegvesen advarer om krevende kjøreforhold i helgen, og påpeker viktigheten av riktige dekk - og vogntog må ta ekstra forbehold.

- Snøværet fører til krevende kjøreforhold mange steder på Østlandet, skriver Statens vegvesen på Twitter lørdag formiddag.

I helgen er det meldt om sol, snø og lave - og delvis skiftende - temperaturer landet over, og da bør du være varsom om du skal ut og kjøre.

- Snødekke på vegene våre denne morgenen. Minner om at det er vinterdekk som må brukes. Det er ventet mer snø utover dagen, skriver Statens vegvesen på Twitter.

Videre forteller de at vegvesenets entreprenører er ute og gjør tiltak på vegene.

Les også: Sol og kald luft preger landet vårt - 35 minusgrader på det laveste

- Må ha kjetting

Samtidig påpeker de at vogntog bør ta flere hensyn enn kun å ha riktige dekk.

- Vogntog som kjører fylkesvei 33 og omkjøringsvegen om Bruflat og over Tonsåsen MÅ ha kjettinger, skriver Statens vegvesen Øst på Twitter - og tagger med #trygtframsammen.

I Finnmark er det også andre ting enn glatte veier du bør passe deg for.

- Kautokeino: Mye rein langs veien fra Suohpatjavri til Kvilompolo, kjør forsiktig og følg med, oppfordrer politiet i Finnmark på Twitter lørdag formiddag.

Klokken 17.31 lørdag får politiet inn en melding om en enslig bil som har sklidd av Vestsidevegen på Fåvang i Oppland. Tre personer befant seg i bilen, og det skal ikke være snakk om alvorlige personsskader. Politiet skriver at det skal ha vært svært glatt på stedet.

Like etterpå skjedde en ulykke i Messenlivegen i Lillehammer, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

– Vi har fått melding fra våre patruljer at det nå er generelt glatt vinterføre. Vi oppfordrer alle til å kjøre etter forholdene, sier operasjonsleder Arne Norevik ved operasjonssentralen.

Snø og krevende kjøreforhold

Det er ikke bare i helgen det er vanskelige kjøreforhold grunnet snø og lave temperaturer. Også fredag var det problemer, og Statens vegvesen hadde store mannskaper ute for å salte og strø på Østlandet. Likevel skaper den første snøen som alltid trafikkproblemer, også på hovedfartsårene.

Politiet i Oslo opplyste til NTB fredag kveld at det har vært store problemer i trafikken fredag. Ved 20-tiden har det meste løst seg opp etter at det er strødd en rekke steder.

– Tidligere i ettermiddag var det imidlertid veldig utrivelig enkelte steder, sier Tor Grøttum i politiet.

Les også: Snøfall i sør og øst forsinker trafikken

Det var flere trafikkulykker som følge av vanskelige kjøreforhold fredag. Vegtrafikkssentralen meldte blant annet på Twitter om en ulykke der et vogntog ble stående og sperre E6 mellom Jessheim og Kløfte. Kjørende ble bedt om å regne med store forsinkelser i begge retninger. Veien var stengt i flere timer.

Klokka 15 meldte politiet om kjedekollisjon på Røykenveien i Asker. Først tre biler og deretter tre til skled inn i hverandre på det glatte føret.

- Seks biler fjernet, men veien er stengt på grunn av speilblankt føre. Saltbil er rekvirert, men vil ikke være på stedet før klokka 16.00, heter det i en oppdatering.

Les også

NAF roper varsku – har du sjekket dette tallet?

Les også

Snart 400.000 biler i Norge må lades – det gir et stort problem

Les også

80.000 kjører med sommerdekk om vinteren

Kommentarer til denne saken