RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer sportsfiskere

Sist oppdatert:
Jernbaneverket går sammen med Norges Jeger og Fiskerforbund for å advare sportsfiskere mot villkryssing av jernbanelinjer.

Det har kommet inn nok av rapporter om stadig flere nestenulykker, og generelt nonsjalant oppførsel fra fiskeres side under kryssing av jernbanelinjene.

- Vi har mange dramatiske historier, særlig fra Rørosbanen og Nordlandsbanen, men også fra Gudbrandsdalen, der togførere har sett sportsfiskere i «hvitøyet» som kaster seg til side for å unngå toget. Vi har også hatt dødsulykker i forbindelse med dette,forteller informasjonsrådgiver Stig Herjeaune i Jernbaneverket til NJFF.no.

Ferdsel
Derfor har NJFF og Jernbaneverket utarbeidet en plakat som blir sendt ut til NJFF-foreninger som selger fiskekort i tilknytning til elvestrekninger langs jernbanelinja.

- Generelt går plakaten på dette med ferdsel langs jernbanesporet. Det hjelper ikke om enkleste atkomst til "kongevaldet" er over jernbanelinja: Det er strengt ulovlig å krysse sporet, noe som er nedfelt i Jernbanelovens § 9. Dette gjelder uansett om det er gjerde eller ikke langs sporet, for Jernbaneverket har ikke gjerdeplikt, forteller Herjeaune videre.

Fokus
Han advarer ikke bare mot kollisjonsfaren. Men det faktum at stadig flere fiskere har skaffet seg karbonstenger.

- I tillegg ønsker vi å sette fokus på faren med å krysse under kjøreledninger med ei lang fiskestang. Moderne karbon-stenger er ypperligere strømledere. Med 16.000 volt i ledningen, sier det seg sjøl at høy stangføring trolig vil være det siste du gjør. Men husk likevel at du kan skli eller snuble, noe som kan føre til en ukontrollert bevegelse. Derfor anbefaler vi å pakke sammen stanga før du krysser sporet, sier Herjeaune til NJFF.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere