RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer turister i Bangkok mot mulig terrorangrep

Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
USAs ambassade har sendt en krisebeskjed til amerikanske statsborgere om mulig terrorangrep i Bangkok.

- Utenlandske terrorister kan på nåværende tidspunkt vurdere å utføre angrep mot turistområder i Bangkok i nær framtid, lyder beskjeden fra amerikanske myndigheter, melder nyhetsbyrået AP.

UD er kjent med saken
Det norske utenriksdepartementet er kjent med saken.

- Vi har gått ut med en oppdatert sikkerhetsinformasjon, ikke reiseråd, der vi på bakgrunn av den amerikanske ambassadens advarsel, har bedt nordmenn om å utvise spesiell aktsomhet i Bangkok, sier konstituert underdirektør i Utenriksdepartementet, Frode O. Andersen, til Nettavisen.

Den amerikanske ambassaden ber folk om å være årvåkne i områder hvor vestlige turister ferdes.

- På nåværende tidspunkt har vi ikke noe mer informasjon å meddele, sier talsmann for den amerikanske ambassaden i Bangkok, Walter Braunohler, til AP.

Landslaget er i Thailand
Det norske landslaget er for tiden i Bangkok i forbindelse med en firenasjonersturnering i fotball, men hadde ikke fått med seg nyheten da Nettavisen var i kontakt.

- Dette er ny informasjon for oss, og vanskelig å kommentere på sparket. Vi må gå gjennom informasjonen, og deretter vurdere om det skal få noen konsekvenser for oss, sier landslagets pressesjef Svein Graff til Nettavisen.

- Kommer du til å informere spillerne om situasjonen?

- Vi må vurdere om vi skal informere spillerne, men dette er såpass ukjent for oss at det vanskelig å kommentere.

- Ikke skremt
- Blir du skremt av informasjonen?

- Vi kan ikke la oss skremme av slike ting, avslutter Svein Graff.

Den thailandske forsvarsministeren, general Yutthasak Sasiprapha, opplyser at USA har varslet thailandske myndigheter om at to mistenkte, muslimske «terrorister» har ankommet Thailand, melder BBC.

- Våre etterretningsfolk samarbeider nært med USA og overvåker bevegelsene til terroristene, sier han til nyhetsbyrået AFP.

- Jeg regner med at vi skal arrestere dem i kveld. Når det gjelder thailandske borgere, så er det ikke nødvendig å utstede en advarsel fordi det vil skape panikk og ramme tursimen, sier forsvarsministeren.

Thailand har i mange år vært rammet av indre uro, men terrorangrep begått av utlendinger eller rettet mot utlendinger, er sjelden.

Fredag formiddag opplyser thailandske myndigheter at en libanesisk mistenkt, som trolig tilhører Hezbolla, er arrestert i Bangkok, melder Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere