Gå til sidens hovedinnhold

Advarte KrF-erne mot «krampe i anus»

Kraftige reaksjoner.

Flere av delegatene på landsmøtet til Kristelig Folkeparti reagerte kraftig på komikeren Christine Kohts elleville show under festmiddagen lørdag kveld.

I kjent stil trakk Christine Koht opp kjolen og viste seg fram på scenen i bare strømpebuksa, advarte KrF-erne mot «krampe i anus», delte ut «puppeklemmer» i rikelig monn og fortalte dem at hun skulle gifte seg med sin Pernille og få kirkens velsignelse.

– Synes dere det er dårlig gjort, spurte hun, men fikk ikke noe bekreftende svar.

Opptredenen ble for drøy for mange, og flere gjester valgte å forlate festsalen, ifølge Vårt Land. Leder Knut Arild Hareide i Kristelig Folkeparti avdramatiserer situasjonen.

– Jeg har vært på mange KrF-fester, og det å diskutere underholdningen er også en tradisjon for oss. Noen liker det ene og noen liker det andre. Det var også tilfelle lørdag kveld. Det var blandede reaksjoner, og det har jeg forståelse for, sa Hareide da han søndag møtte pressen til oppsummering.

Han avslo imidlertid å kommentere «et internt arrangement hos oss» ytterligere.

Hylte av latter

De over 200 gjestene hylte til tider av latter og syntes å sette pris på komikerens vågale stil. Mens mange syntes det var flott å bli utfordret, mente andre, både blant liberale og konservative, at festen var en ren skandale.

De sterkeste reaksjonene kom imidlertid på at Koht ba salen og enkeltgjester rope «Herregud, som jeg elsker deg». Delegatene mislikte sterkt at komikeren misbrukte Herrens navn.

– Hun har ikke forstått hvordan gudsnavnet blir brukt i våre kretser, sier leder av seniorutvalget i KrF, partiveteran Hans Olav Tungesvik.

– Det var ubehagelig. Det er viktig at man respekterer Guds navn og ikke misbruker det, sier Maria Brekke fra Rogaland.

Deler våre verdier

Informasjonsavdelingen i KrF framholder overfor NTB at partiet hadde funnet det naturlig å invitere Koht til å holde festtalen fordi «hun deler mange av våre verdier» og fordi hun er morsom og underholdende. Koht la vitterlig vekt i starten av talen sin på at hun er kristen og at hun følte seg velkommen av KrF.

KrF-lederen avsluttet på sin side landsmøtet i Kohts ånd, da han fikk alle partiets stortingskandidater opp på scenen.

– Som jeg elsker dette laget, sa han – og voktet seg vel for å innlede erklæringen med å nevne Herrens navn. (©NTB)

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken