*Nettavisen* Nyheter.

Advokat: – Regjeringen saboterte politiets Krekar-plan

Justisminister Anders Anundsen møtte pressen i Stavern fredag i forbindelse med Borgarting lagmannsretts avgjørelse i Krekar-saken. Foto: Trond Reidar Teigen

Justisdepartementets instruks til politiet om tvangsflytting av Krekar hadde ene og alene skylden for at vedtaket ble opphevet, sier advokat Jon Wessel-Aas.

– Kjernen i denne saken er sammenblandingen mellom politikk og juss. Instruksen var helt unødvendig. Men regjeringen hadde et så voldsomt behov for å gjøre noe med Krekar, at de sendte denne tåpelige instruksen til politiet likevel, sier Wessel-Aas til Aftenposten.

Borgarting lagmannsrett besluttet fredag å oppheve politiets vedtak om å tvangsflytte Krekar til Kyrksæterøra. I kjennelsen heter det at Justisdepartementet urettmessig ga politiet instruks om å tvangsflytte ham.

Politiinspektør Vegard Rødås i Oslo-politiet vedtaket ble fattet uavhengig av Anundsens instruks. Han ønsker imidlertid ikke å kommentere om instruksen saboterte politiets plan.

Politiet har siden den nye Utlendingsloven trådde i kraft i 2010, hatt adgang til å tvangsflytte utlendinger som er til fare for rikets sikkerhet eller dømt for særlig alvorlige forbrytelser.

LES OGSÅ: Justisministeren vurderer å trekke Krekar-instruks

Til tross for at politiet hadde alle lovhjemlene de trengte, sendte justisminister Anders Anundsen (Frp) den omstridte instruksen til politiet 14. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.