RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advokat dømt for overgrep

Foto: Ørjan Nilsson
Sist oppdatert:
Forsvarsadvokaten må selv i fengsel etter å ha sexmisbrukt en klient.

(iBergen.no) Den vellykkede bergensadvokaten er dømt for misbruk av sin stilling etter at han forgrep seg på en klient på sitt kontor. Da rettssaken mot ham startet i Bergen tingrett forrige uke erkjente han ikke straffskyld.

- Aldri i nærheten av trusen
Han innrømmet å ha tatt på brystene til sin klient, men benektet å ha ført hånden ned i trusen hennes.

- Jeg var aldri i nærheten av trusen hennes, men jeg befølte det ene brystet hennes fordi hun sa til meg at plastikk-kirurgen hadde anbefalt henne å ta en brystforstørrelse fordi brystene hennes var blitt så bløte, sa advokaten da han forklarte seg for retten.

- Trodde han skulle voldta meg
Intimberøringen skjedde på hans kontor våren 2008. Kvinnen hadde hyret ham som sin advokat i et søksmål etter en mislykket fettsuging.

Trebarnsmoren forklarte i retten at advokaten gikk langt over streken da han skulle dokumentere skadene på magen hennes.

- Han begynte å stryke meg på magen og kneppet opp buksen min. Han sa han bare skulle kjenne litt og førte hånden ned i trusen min. Da pustet han tungt og ble blank i pannen. Jeg tenkte at nå kommer han til å voldta meg. Jeg følte meg skitten, fortalte hun dommerne, som valgte å tro henne.

Sju måneder i fengsel
«Han utnyttet en situasjon der fornærmede viste ham særlig tillit ved å kle av seg mesteparten av klærne sine for at han skulle fotografere henne, der også situasjonen må ha gjort fornærmede særlig sårbar.» heter det i dommen.

Han ble dømt til sju måneders fengsel for overgrepet. Han må også betale 40.000 kroner i erstatning til sin tidligere klient.

Får fortsette i jobben
Mannen har egen advokatpraksis i Bergen. Han har både håndtert forretningssaker, sivilsaker og straffesaker i sin relativt korte virketid som advokat.

Men trass i at han nå er dømt for overgrep, vil sexskandalen ikke få konsekvenser for hans advokatbevilling. For i retten la ikke påtalemyndigheten ned påstand om at han måtte fratas retten til å jobbe som advokat.

I dommen refses han likevel for å ha misbrukt sin stilling.

«Forholdene tiltalte nå dømmes for fremstår som et alvorlig brudd på det tillitsforhold fornærmede hadde til ham gjennom flere års kjennskap. Tiltalte utøver også et yrke der en bør kunne forvente en særlig høy etisk standard. Av allmennpreventive grunner må det derfor reageres strengt mot overtredelsen.» skriver retten.

Les mer på iBergen.no: Lastebil kolliderte i fjellveggen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere