*Nettavisen* Nyheter.

Advokat Elden kritisk til «Breivikmuseum»

Advokat John Christian Elden er kritisk til det han omtaler som «Breivikmuseum». Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

Selv om de ansatte i Regjeringskvartalet har visst om det nye informasjonssenteret i Oslo, var de ikke informert om at bombebilen og utstyrskofferten til Breivik var en del av utstillingen.

14.07.15 14:55

Utstillingen vil huse restene av bombebilen, utstyrskofferten terrordømte Anders Behring Breivik hadde med seg til Utøya, samt falske ID-kort og politiemblemer, skriver Aftenposten.

Leder Bjørn Halvorsen i NTL Sentralforvaltningen, fagforeningen til rundt 2.000 som er ansatt i departementene, sier de ansatte har blitt godt informert om utstillingen som offisielt åpner den 22. juli.

– Innholdet i utstillingen var derimot nytt for meg, sier han.

Advokat John Christian Elden reagerer på utstillingen. «Breivikmuseum i Regjeringskvartalet? Nei takk», tvitret han.

Eldens firma representerte 115 pårørende og etterlatte under rettssaken mot Breivik. Han bruker minnestedet etter 11. september 2001 som sammenligning.

– I motsetning til Ground Zero som er et rent museum, har de ikke gått så langt som å utstille Bin Ladens eiendeler. Folk skal jobbe i regjeringskvartalet. De trenger ikke minnes om deres angriper, skriver advokaten i en tekstmelding til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.