RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advokat klar med mer krim

(Damm Forlag)
Sist oppdatert:
Tidligere advokat Chris Tvedt er ute med en ny kriminalbok, og røper til iBergen.no at det er enda mer på gang.

(iBergen.no) : - Jeg er midtveis i en ny bok om forsvarsadvokaten, men nå blir det en pause i skrivingen, sier forfatteren.

Gode kritikker
Chris Tvedt debuterte i 2005 med boken «Rimelig tvil», en kritikerrost roman som solgte ut førsteopplaget. Der møter vi advokaten Mikael Brenne. Nå er Chris ute hos bokhandlerne med ny bok, der igjen Mikael Brenne er hovedperson. Denne gang er tittelen også hentet fra rettsspråket, «Fare for gjentakelse». En bok som har fått anmelderne både i VG og BA til å gi terningkast 5.

- Er Mikael Brenne i virkeligheten Chris Tvedt?

- Tjaa. Han er nok penere enn det jeg er, han har bedre drag på damene. Det er lov til og med for meg, å drømme om at jeg kunne ha vært ham. Med prosedyrene skriver jeg selv, som før, og mye må jeg ta fra meg selv. Prosedyrene i bøkene kunne jeg like gjerne holdt selv i retten, sier Chris Tvedt.

Mindre sex
Det er en stygg sak han skriver om i sin nye bok. 14-årige Maja blir funnet drept.

- Jeg hadde aldri en slik sak. Saken er oppdiktet. Da jeg begynte på boken var Maja mye yngre, men jeg orket ikke å ha et så ungt offer. I boken forsøker jeg å skildre forsvarsadvokatens etiske dilemma.

- I sin første bok ble det påpekt at det ble vel mye sex på Mikael Brenne, det er det mindre av i denne boken?

- Jeg er relativt nygift, nå er det færre nakne damer på meg både privat og profesjonelt, sier Chris og smiler. Han trekker sammenligninger med Kjell Hallbings «Morgan Kane». Da Hallbing sto fast, la han inn et skuddrama. Da Chris sto fast i skrivingen av den forrige boken, la han inn et grundig beskrevet samleie.

- Jeg er blitt flinkere. Nå tenker jeg gjennom handlingen og komplottet før jeg skriver, sier han.

En fot i begge leire
Selv om Chris er bergenser så god som noen andre, er ikke handlingen lagt direkte til Bergen.

- Jeg navngir ikke stedet det handlingen skjer. Derfor kan jeg flytte Bjorøy på utsiden av Sotra, der jeg egentlig skulle ønske at den lå, og jeg kan flytte den katolske kirke noen hundre meter, uten at jeg blir nedring av illsinte bergensere.

- Har du kastet advokatkappen for godt?

- Jeg håper jeg kan leve av skrivingen min. Men jeg har fremdeles en aksje igjen i mitt gamle advokatfirma. Det minner meg på at de glemte å kalle meg inn til generalforsamling, sier Chris Tvedt.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere