*Nettavisen* Nyheter.

Advokat med bok om Torgersen-saken

Oslo (NTB): En ny bok om Torgersen-saken er på trappene. Boken «Torgersen-saken. Juks satt i system» er skrevet av advokat Jan Tennøe og utgis neste måned.

Den samme Tennøe møter onsdag som drapsdømte Fredrik Fasting Torgersens prosessfullmektig når Oslo tingrett starter forberedende rettsmøte om søksmålet som Torgersen har anlagt mot Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker og Riksadvokaten.

Gjenopptakelseskommisjonen har to ganger - i 2006 og 2010 - avslått Torgersens begjæring om at saken hans må tas opp igjen. Torgersen, som neste år fyller 80 år, fastholder at han i 1958 ble uskyldig dømt for drapet på 16 år gamle Rigmor Johnsen i Oslo sentrum.

I 2011 gikk han til søksmål mot kommisjonen og Riksadvokaten. Tema for det forberedende rettsmøtet i Oslo tingrett er den videre behandlingen av saken, blant annet om saksøkers krav helt eller delvis skal avvises, slik staten har begjært.

Den nye boken «Torgersen-saken. Juks satt i system» er på 360 sider og utgis av forlaget Spre Det, sier forfatteren til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag