RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kim Andreas Kristiansen har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Advokat Nina Braathen Hjortdal mener Kristiansen er forhåndsdømt.
Kim Andreas Kristiansen har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Advokat Nina Braathen Hjortdal mener Kristiansen er forhåndsdømt. Foto: Politiet (NTB Scanpix)

Advokat mener Øyer-siktet er forhåndsdømt

Mannen som er siktet for drapet på sin 58 år gamle stefar i Øyer, er forhåndsdømt, mener advokaten som bistår 23-åringens mor og søsken.

Advokat Nina Braathen Hjortdal presiserer overfor Dagbladet at politiet ikke har konkludert med at drapssiktede Kim Andreas Kristiansen er skyldig, selv om han har forsvunnet.

– Det har alle andre gjort. Politiets siktelse gjør også at det er lett å konkludere. Men familien har ikke konkludert, de håper bare at han skal komme tilbake, sier Hjortdal til avisen.

Hun forteller at 23-åringens pårørende er bekymret for ham, og at de ønsker en forklaring på hva som har skjedd.

Kristiansen er siktet og etterlyst for drapet på sin 58 år gamle stefar, Bjarte Hansen, som ble funnet drept i et bål ved Hafjell i Øyer sist torsdag.

Ifølge VG kom Bjarte inn i livet til Kristiansen da gutten var rundt ti år gammel. En venn av 23-åringen forteller at stesønnen var blant de få som besøkte Hansen da han lå alvorlig syk på Lillehammer sykehus i sommer. Han forteller at stefar og stesønn hadde en munter tone og at de ofte fleipet med hverandre.

Flere tips

Politiet opplyste på en pressebrif i Lillehammer tirsdag at de har fått inn flere tips, men ingen av dem har så langt ført til at de har klart å spore opp Kristiansen.

– Vi har god fremgang i arbeidet vårt, både taktisk og teknisk. Analysen av tipsene går også sin gang. Det står ikke stille selv om vi ikke har pågrepet noen, sa politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer til NTB etter pressebrifen i byen tirsdag ettermiddag.

Politiet hadde imidlertid lite nytt å opplyse om, og kunne fortsatt ikke si om de tror den siktede har hatt medhjelpere. Fremdriften i etterforskningen ble karakterisert som god, og samarbeidet med både Kripos og pårørende er godt. Dødsårsaken vil politiet fortsatt ikke kommentere.

Ikke livstegn

Rundt 30 personer arbeider kontinuerlig med saken, som er den viktigste og høyest prioriterte i Gudbrandsdal politidistrikt for øyeblikket. Siste sikre observasjon av siktede er fredag 15. august. Siden da har politiet ikke fått noe livstegn fra ham.

Politiet sier fortsatt at han kan være ustabil, men har ikke grunnlag for å tro at han er bevæpnet. De har heller ingen holdepunkter for å tro at 23-åringen er død.

Bergundhaugen ber imidlertid folk fortsatt være våkne, følge med og varsle om de skulle se noe som kan ha betydning for etterforskningen.

Stedet der Bjarte Hansen ble funnet torsdag, ligger like ved en turvei i Øyer. Den siktede 23-åringen bodde sammen med stefaren i en leilighet noen kilometer fra funnstedet.

Mobiltrafikk

Ifølge VG har politiet gjennomgått mobiltrafikken til den drapssiktede, og natt til torsdag var mobilaktiviteten uvanlig stor, skriver avisen.

– Vår hovedoppfordring er fortsatt at han skal melde seg selv. Vi ser også at venner og pårørende har stått fram og oppfordret til det samme. Det setter vi pris på. Det å leve en skjult tilværelse over tid er ganske heftig og slitsomt. Det er bedre å være i en annen fase, sa Bergundhaugen onsdag.

Politiet jakter også på en mulig medhjelper som kan ha bidratt til drapet eller bistått med å flytte liket etterpå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere