RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advokat tiltalt for grov uforstand

Osloadvokaten skal ha lekket opplysninger i en narkotikasak.

(iOslo): Den profilerte osloadvokaten som er tiltalt for grov uforstand, skal ha lekket opplysninger i en narkotikasak der han var forsvarer.

Ringte venn av siktede
Advokaten var forsvarer til en 43-åring som var siktet for en grov narkotikaforbrytelse den 28. september i fjor. Han ble framstilt for varetektsfensling i Oslo tingrett og en time senere skal advokaten ha ringt en venn av siktede. Han skal ha fortalt til vennen at 43-årignen var arrestert og skal ha spurt om han kunne betale husleien eller noe lignende.

Ifølge påtalemyndigheten skal vennen, på bakgrunn av samtalen, ha dratt til 43-åringens verksted og forsøkt å fjerne en bag som inenholdt sju kilo amfetamin, skriver Dagbladet.

Nekter skyld
Advokatens forsvarer mener han er uskyldig og nekter å vedta forelegget på 20 000 kroner for grov uforstand i tjenesten. Hvis saken bringes inn for retten, må det påregnes en høyere straffepåstand.

Mistanke om salg
43-åringen er nå varetektsfengslet for inntil fire uker med brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. Den tiltalte skal ha erkjent oppbevaring av narkotika, både fra hans bopel og i en sekk han bar på. Retten mente også at mannen kan ha solgt narkotikaen fordi politiet blant annet beslagla en vekt og endel kontanter.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere