Gå til sidens hovedinnhold

Advokat tiltalt for millionbedrageri

Oslo (NTB): Økokrim har tiltalt en tidligere advokat i 40-årene for ni tilfeller av grovt bedrageri eller medvirkning til dette. Saken er en del av en større bedragerisak, der blant andre Christer Tromsdal er tiltalt.

Advokatens forsvarer, Vegard Aaløkken, sier at klienten ikke erkjenner straffskyld.

- Han har forklart at han ble lurt av andre og at han ikke var klar over at det ble brukt uriktig dokumentasjon, sier Aaløkken til NTB.

Ifølge tiltalen bidro mannen til at banker og finansieringsselskaper ble forledet til å utbetale til sammen over 38 millioner kroner i lån.

Seks av tiltalepunktene dreier seg om bedrageri i forbindelse med kjøp av eiendom, der den tidligere advokaten ifølge tiltalen var oppgjørsansvarlig. Økokrim mener bankene ble lurt til å betale ut lån ved at de fikk uriktige opplysninger om eiendommenes verdi gjennom fiktive kjøpekontrakter. Ved to anledninger skal også finansieringsselskaper ha blitt lurt til å betale ut lån til bilkjøp, der opplysningene om kjøpesummene ikke stemte.

Det siste forholdet mannen er tiltalt for, gjelder bedrageri overfor eiendomskjøpere. Ifølge tiltalen utbetalte mannen i 40-årene som oppgjørsansvarlig ved tre anledninger millionbeløp. Økokrim mener dette skjedde etter instruks fra Christer Tromsdal. I november dømte Oslo tingrett Tromsdal til seks års fengsel for grovt bedrageri av til sammen 90 millioner kroner, en dom som er anket. (©NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren