Advokat varsler anke hvis French blir dømt

Oslo (NTB): Joshua Frenchs norske advokat Hans Marius Graasvold varsler at en fellende dom kommer til å bli anket.

Graasvold kom tilbake til Norge for flere dager siden, men han fulgte med på aktors prosedyre i rettssaken mot drapstiltalte Joshua French fredag. Aktor la ned påstand om livsvarig fengsel i stedet for dødsstraff og fastholdt at French tok livet av cellekameraten Tjostolv Moland.

- Det er selvfølgelig fint at en livstidsstraff er mildere, men det er ikke aktuelt for French å tilbringe livet i et kongolesisk militærfengsel. Dersom det blir dommen, kommer vi til å anke, sier Graasvold til Dagbladet.

French er fra før idømt fire ganger dødsstraff for blant annet drapsforsøk, spionasje og dannelse av et kriminelt forbund. Disse dommene står ved lag, uansett hva utfallet av den pågående rettssaken blir.

Graasvold hadde fredag kveld ennå ikke fått snakket med French, og han viser til at den norsk-britiske mannen er ilagt omfattende restriksjoner med hensyn til kontakt med andre personer.

- Jeg har etter hvert blitt den eneste han ikke har noen restriksjoner på kontakten med. Vi og Utenriksdepartementet har gitt klar beskjed til fengselsledelsen om at dette er helt uakseptabelt, særlig i denne situasjonen hvor han har vært syk. Det er et overgrep, sier Graasvold, som nå kun bistår French fra Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag