RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advokat vil ha utenlandske sakkyndige

Oslo (NTB): Det vil være nærmest umulig å finne nye sakkyndige til å vurdere Anders Behring Breivik på nytt. En løsning er å hente sakkyndige i våre naboland, mener advokat Harald Stabell.

- Det rettssakkyndige miljøet i Norge er så lite og innvevd i hverandre at det er stor fare for at det kan oppstå habilitetsproblemer. Spesielt i denne saken er det viktig at det ikke kan stilles spørsmål ved deres uavhengighet, og dermed tilliten til arbeidet, sier Stabell til Dagsavisen.

Både advokater, psykiatere og psykologer avisen har snakket med, mener det blir vanskelig å finne sakkyndige i det lille rettspsykiatriske miljøet i Norge som ikke allerede har dannet seg en mening om konklusjonen i rapporten til psykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim.

- En løsning er at det oppnevnes utenlandske sakkyndige som forstår norsk, fortrinnsvis fra et av våre naboland, Danmark eller Sverige, sier Stabell.

Oslo tingrett vil tidligst fredag legge fram sin beslutning om det skal oppnevnes nye sakkyndige som kan vurdere Anders Behring Breiviks psykiske helse. Før tingretten eventuelt oppnevner nye sakkyndige, skal partene få anledning til å uttale seg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere