Gå til sidens hovedinnhold

Advokaten: Tilstanden til French kraftig forverret

Kinshasa (NTB): Joshua French hadde søndag behov for omgående medisinsk behandling etter at helsetilstanden hans forverret seg markant i helga.

Både VG og TV 2 meldte søndag at tilstanden til Joshua French gradvis var blitt kraftig forverret, og at det ble jobbet på spreng fra advokater og støttespillere for å skaffe ham medisinsk hjelp. Ifølge TV 2 mener teamet rundt French at han bør undersøkes og få behandling av norsk medisinsk personell.

French ble fortsatt holdt i fengselet søndag, men ifølge TV 2 blir det stadig mer aktuelt å flytte ham til sykehus i Kinshasa.

- Tilstanden er kraftig forverret siden French møtte i retten fredag. Det er nå helt prekært at han får medisinsk behandling, sier nordmannens kongolesiske forsvarer, advokaten Marie André Mwila Kayembe, til VG.

- Det enorme presset det innebar å stille i retten på fredag, og forholdene han lever under i fengselet, har trolig bidratt til at tilstanden er blitt forverret, sier han.

Forsvareren var lørdag i kontakt med aktor Katenda Nkulu der han ba om at nordmannen umiddelbart får medisinsk behandling. Overfor advokaten skal Nkulu ha gitt uttrykk for han ønsket at fengselets egne fagfolk undersøkte French. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå