RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aetat tror ledigheten vil fortsette å øke

Sist oppdatert:
Trenden med økende ledighet fortsatte i april, og Aetat tror svekkelsen på arbeidsmarkedet vil fortsette de kommende månedene
- Veksten i arbeidsledigheten har den siste måneden vært stor, konkluderer Aetat i en melding onsdag.

Ved utgangen av april var det registrert totalt 91.600 helt ledige arbeidssøkere, noe som utgjør 3,9 prosent av arbeidsstyrken. Det var i tråd med det det analytikerne hadde ventet på forhånd, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

- Når man justerer for vanlige sesongvariasjoner, var det ved utgangen av april 2.900 flere arbeidsledige registrert ved Aetat enn måneden før. Dette betyr at det har vært en ytterligere forverring på arbeidsmarkedet i april, skriver Aetat.

Alle fylkene, med unntak av Troms, har de siste månedene hatt en økning i arbeidsledigheten. Ledigheten øker i alle yrkesgrupper og for alle aldersgrupper.

- Det ble utlyst få ledige stillinger i april, noe som viser at etterspørselen etter arbeidskraft fortsatt avtar. Sammen med stort antall permitterte tyder dette på at svekkelsen på arbeidsmarkedet vil fortsette de kommende månedene, skriver Aetat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere