Gå til sidens hovedinnhold

- AF 447 Knust i lufta

Skadene på de omkomne passasjerene fra Air France-styrten tyder på at flyet brakk i flere biter i luften.

Det er til nå funnet 50 omkomne i Atlanterhavet etter styrten med et Air France-fly 1. juni. Skadene på flere av de omkomne kan bidra til å oppklare hvorfor flyet styrtet.

Ifølge en talsmann for de brasilianske legene som har undersøkt ofrene, har de omkomne brudd i beina, hoftene og armene. Eksperter mener det tyder på at flyet brakk i lufta, melder AP.

Obduksjon
Det er obduksjon av flere av ofrene som har påvist bruddskadene.

- Vanligvis, om du ser hele kropper og flere bruddskader – arm, bein og hofte – er det en god indikator på at flyet brakk i luften, sier Frank Ciacco, en tidligere etterforsker ved US National Transportation Safety Board, til AP.

- Spesielt om du finner store vrakdeler fra flyet i tillegg, legger han til.

Manglet klær
Den brasilianske avisen O Estado de S. Paulo meldte onsdag om bruddskadene, og har også meldt om at flere av ofrene ble funnet med ingen eller svært lite klær. Jack Casey, en flysikkerhetskonsulent i Washington DC sier at mangelen på klær er betydningsfull.

- Å bli kastet ut i en slik vind er som å treffe en murvegg, selv om de blir sittende i setet har det en knusende virkning, sier Casey.

- De fleste var nok døde før de traff vannet, tipper jeg, sier han videre.

Få hodeskader
Når et passasjerfly styrter inntakt ned i vannet, blir vrakrestene og passasjerene knust til småbiter, sier Ciacco.

- Når du har en krasj mot vannet, er det mye større fragmentering av likene. De treffer vannet med større kraft, sier han.

Obduksjonen av de døde viser også få hodeskader. Det tyder på at flyet ikke, styrtet med nesen først, melder O Estado de S. Paulo. Avisen skriver også at bruddskadene funnet på de døde, indikerer at de fortsatt satt i setene sine.

Air France flight 447 hadde 228 passasjerer og besetning om bord da det styrtet over Atlanterhavet på vei fra Rio de Janeiro til Paris 1. Juni.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken