RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Afghanistan-rapport krever Eides avgang

Foto: MASSOUD HOSSAINI (AFP)
Sist oppdatert:
Skal ha tapt anseelse både i egen stab og i det afghanske samfunnet.

Kabul/Oslo (NTB): En fersk rapport om Afghanistan anbefaler at FNs norske spesialutsending, Kai Eide, bør gå av.

Det er den uavhengige og anerkjente organisasjonen International Crisis Group som har utarbeidet rapporten, som ble lagt fram i Kabul onsdag. Rapporten tar for seg det omstridte presidentvalget og etterspillet i høst og hvilke følger det har fått for den demokratiske utviklingen i Afghanistan.

President Hamid Karzai vant første runde av valget, der det ble påvist omfattende juks, mens andre runde ble avlyst da utfordreren Abdullah Abdullah trakk seg.

Rapporten viser til Karzai og det internasjonale samfunnets stilling i landet er betydelig svekket som følge av uregelmessighetene.

- At Karzai beholdt makten under slike omstendigheter, har styrket inntrykket av at verdenssamfunnet ikke har interesse av, eller er ute av stand til, å ta et oppgjør med korrupsjonen, sier senioranalytiker Candace Rondeaux i International Crisis Group.

- Dette har gitt Taliban en stor seier på PR-fronten, legger hun til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere