RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Afghanistan-tolker får asylbehandling før nyttår

Oslo (NTB): Afghanerne som har jobbet for Forsvaret, kan få asylsøknadene behandlet før nyttår. Samtidig loves ti av dem nye jobber i forbindelse med politiopplæring i det krigsherjede landet.

Nesten hundre afghanere som har vært ansatt av det norske Forsvaret i Afghanistan, har søkt asyl i Norge. Trolig blir alle søknadene behandlet innen nyttår, skriver VG.

- Jeg er helt sikker på at mange av disse sakene kommer til å bli avslått. Men det er også noen som vil bli innvilget, sier statssekretær Pål Lønseth (Ap) i Justisdepartementet.

Det er ikke snakk om å innvilge alle søknader samtidig, og alle saker skal behandles individuelt, ifølge statssekretæren. Etter at Utlendingsdirektoratet har behandlet sakene, skal også Forsvarsdepartementet gjør en vurdering.

De nærmere 100 utgjør ifølge VG omtrent samtlige som har vært ansatt av Forsvaret som tolker, renholdere og kjøkkenpersonale i Faryab. Flere av dem opplyser at de er blitt truet etter arbeidet de har gjort.

Lørdag ble det klart at ti av de aktuelle tolkene tilbys nye jobber for den skandinaviske politiopplæringsstyrken, som sendes til Afghanistan i januar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere