RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Afghanistankomiteen: – Ingen løsning for «oktoberbarna»


- Stortingsvedtaket er ingen løsning for ungdommene, som fortsatt vil være i en svært usikker situasjon i påvente av ny saksbehandling, sier generalsekretær Liv Kjølseth i Afghanistankomiteen i en pressemelding. Illustrasjonsfoto: Asylmottak.
- Stortingsvedtaket er ingen løsning for ungdommene, som fortsatt vil være i en svært usikker situasjon i påvente av ny saksbehandling, sier generalsekretær Liv Kjølseth i Afghanistankomiteen i en pressemelding. Illustrasjonsfoto: Asylmottak. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Afghanistankomiteen setter pris på Stortingets vedtak om at unge afghanske asylsøkeres sak skal vurderes på nytt, men er fortsatt bekymret.

– Stortingsvedtaket er ingen løsning for ungdommene, som fortsatt vil være i en svært usikker situasjon i påvente av ny saksbehandling. Vi er bekymret for de negative konsekvensene det å leve i en limbotilværelse kan få for oktoberbarnas psykiske helse, og vi mener det er svært viktig at det settes inn tiltak som ivaretar barnas rettigheter i venteperioden, sier generalsekretær Liv Kjølseth i Afghanistankomiteen i en pressemelding.

Les også: Ap fra streng og rettferdig til vilkårlig asylpolitikk

Arbeiderpartiets forslag tirsdag handler om at alle enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år som er vedtatt returnert til internflukt siden 1. oktober i fjor, skal få saken vurdert på nytt. Partiet fikk Stortinget med på å innføre sårbarhetskriterier og vente med retur til sakene er tatt opp til ny vurdering.

– Det er nødvendig med en rask avklaring av hvilke rettigheter som skal ivaretas for barna som nå er fylt 18 år og ikke lenger dekkes av FNs barnekonvensjon, sier Kjølseth.

Les også: Stortinget: Asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt

Enslige mindreårige asylsøkere med midlertidig opphold
Infogram

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere