RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Afghansk islamistleder drept i Pakistan

Islamabad (NTB-AFP-DPA): En av topplederne i det afghanske islamistnettverket Haqqani er skutt og drept i Pakistans hovedstad Islamabad.

Det er ikke kjent hvem som sto bak drapet, som skjedde i utkanten av Islamabad søndag kveld, sa to polititjenestemenn mandag. Haqqaninettverket er en gruppe tilhengere av den afghanske islamistbevegelsen Taliban som har baser i stammeområdene nordvest i Pakistan.

- Jeg kan bekrefte at 36 år gamle Nasiruddin Haqqani ble skutt og drept i Bhara Kahu-området i Islamabad søndag kveld. Minst fire menn skjøt mot ham, sa en ikke navngitt talsmann for Taliban til nyhetsbyrået AFP mandag.

Taliban sverger å hevne drapet, som skjedde litt over en uke etter at talibanlederen Hakimullah Mehsud ble drept i et amerikansk droneangrep i Pakistan. Nasiruddin Haqqani skal ha vært den viktigste personen i arbeidet med å finansiere Haqqaninettverket.

USA mener Haqqaninettverket står bak en rekke store angrep mot regjeringsstyrkene og deres NATO-allierte i Afghanistan. Amerikanerne svartelistet i september i fjor gruppen som en terrororganisasjon, og erklærte at den utgjør en betydelig trussel mot USAs sikkerhet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere