RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Afghanske ISAF-tolker søker asyl i Sverige

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Frykter at de vil bli drept av Taliban.

Stockholm (NTB-TT): De afghanske tolkene som jobber for den svenske militærstyrken i Mazar-i-Sharif søker asyl i Sverige.

Gruppen på 24 tolker har levert inn asylsøknader til ambassadekontoret på den svenske militærbasen, skriver Svenska Dagbladet.

Tolkene frykter de vil bli drept av Taliban når den internasjonale ISAF-styrken trekker sine kampsoldater ut av landet innen utgangen av 2014.

Men det svenske Migrationsverket mener faren for Taliban-angrep mot tolkene ikke er tilstrekkelig stor til å gi automatisk asyl, skriver Svenska Dagbladet.

Norske soldater er bekymret for situasjonen til de afghanske tolkene som har jobbet for dem, men heller ikke Norge vil sette i verk noen spesialtiltak for tolkene etter at de norske soldatene trekkes ut i høst.

- Tolkene har hatt gode jobber med høy lønn over lang tid og i så måte fått en rekke fordeler av å jobbe for Norge. Det er ikke slik at disse personene nødvendigvis er forfulgt, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) i Forsvarsdepartementet til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere